Webshop
Sök:

23-24 februari
Flea And Tea
sally bazar studio
Ånäsvägen 9

2-3 mars
Utställning Susanne Käer Skog
sally bazar studio
Ånäsvägen 9

19 mars
Nätverksfrukost med Treat and Teach
sally bazar studio
Ånäsvägen 9

Priser i: 

Aktuell litteratur

 
Happy Home - Everyday Magic For A Colourful Home

Design ska tillföra humor, färg och glädje till vardagslivet. Det tycker Charlotte Hedeman Gueniau, som startade RICE och nu är företagets creative director. 


Charlottes bok Happy Home - Everyday Magic For A Colourful Home är inbunden, skriven på engelska och full av inredningsidéer och tips.

Boken är för tillfället slut i butiken.
 
Kreativa Karins kalas för barn

Hattkalas, blomparty eller djurfest – varför välja när man kan få allt på en gång? I Kreativa Karins kalas för barn delar den välkända proffspysslaren Kreativa Karin med sig av sina bästa pysselknep, do it yourself-tricks och festliga idéer inför kalaset.

Bokreleasen tog plats i sally bazar studio 19 mars 2016.
 
Färgglad virkning

Författare till boken är Therese Hagstedt. Petra Setterberg har gjort den grafiska formgivningen.

"Att virka blir lätt beroendeframkallande! Här finns något för alla, både för ivriga nybörjare och för de redan inbitna virkarna. Med hjälp av bokens virkskola lär du dig grundteknikerna. Flera av projekten utgår från de omtyckta mormorsrutorna. Virka kuddar, grytlappar eller varför inte en väska?" (Adlibris)

Här hittar du boken: Tipsy Tessie
 
"Vantar för alla årstider" av Clara Falk och Kamilla Svanlund

"Från varmaste ull till skiraste silke bjuder denna moderna och charmiga stickbok på vackert mönstrade vantar och halvvantar. Vantarna är för årets alla årstider, vid sommarfest, bröllop, vardag och högtid. Boken innehåller 27 färgglada och unikt mönstrade vantar för både nybörjare och de som längtar efter mer avancerade utmaningar." (Adlibris)

"En av årets finaste stickböcker med fina, roliga, vackra, färgglada vantar för alla årstider!" (Magasin Duett)

Här hittar du boken: Clara stickar
Här hittar du Claras blogg: Clara stickar 
Här hittar du garn till boken: Magasin Duett
 
Alla sorters kakor av Kristina Eriksson

"Alla sorters kakor är en kokbok full av bak- och kakglädje. Här blandar matskribenten och kokboksförfattaren Kristina Eriksson recept från barndomen som chokladbiskvier, radiokaka och strassburgare med dagens klassiker som cupcakes och macarons. Här bullas det också upp med tårtor, långpannerutor, cheesecakes, bullar, muffins, sockerkakor, konditorifint, snabbakat och småkakor - många gånger bakade med en twist! Recepten, som är enkla att följa och kan användas av alla, har hämtat inspiration från både den svenska baktraditionen och platser som Italien, USA, Frankrike och latinamerika. Här finns till exempel recept på jordnötskolakakor, dulce de leche-tårta med lime och vit choklad, päronkaka med valnötter och honung, toscakaka med äpple och nutella och Philadelphiakaka med björnbärssylt och mycket, mycket mer. Alla sorters kakor är verkligen kakboken för alla tillfällen och smaker." (Adlibris)

Här hittar du Kristinas matblogg i Allas.

Här är Kristina på besök hos sally bazar 28 september 2013 i samband med Bok & Biblioteksmässan i Göteborg (facebook).
 


RICE kataloger online:


Bläddra i Simply Summer 2015...

RICE: "Welcome to our “Simply Summer” collection!

We have made a small selection of items - everything from fun tattoos and pastel greens to “RIP Diet” party candles and ice lolly makers... extra charming things to spice up the warm season!

Bring your cooler bag and refreshing drinks for a cozy picnic day on the beach, and light up your party with our beautiful lanterns in the evening…

Of course, we have also picked a range of products to show you our favorites for the summer… Please don’t ask us to pick a favorite! We love all of them equally..."
 


RICE kataloger online:


Bläddra i Spring Summer 2015...

RICE: "Welcome to our “In color we trust” collection - with the subtitle Sweet 16..."
 
Hjältar och Hjärtan

Hjältar & hjärtan är en varm, vacker och hoppfull bilderbok för barn av uppmärksammade författaren Viveka Sjögren, utgiven av Ronald McDonald Hus.

Med fantasi och inlevelse tar den sig an något av det svåraste som kan drabba en familj – allvarlig sjukdom. Hjältar & hjärtan handlar om Noa som kommer med sin familj till Huset för att bo där medan hans lillasyster ligger på sjukhus och väntar på ett nytt hjärta. Här träffar Noa vännerna Billy och Bubbelflickan och det dröjer inte länge innan de inser att Huset inte är som andra hus. Det är ett hus för superhjältar! 

Bokens historia står på egna ben, men huset i boken finns på riktigt och är Ronald McDonald Hus i Göteborg, och de verkliga superhjältarna i såväl boken som livet är de sjuka barn och deras syskon som under perioder av sitt liv bor här. Tyvärr är Huset i Göteborg nästan alltid fullt. När du köper Hjältar & hjärtan går därför 20 kronor per bok till en planerad utbyggnad av Ronald McDonald Hus i Göteborg. Boken finns att köpa i sally bazar för 120 kronor. 

Läs mer om boken på Ronald McDonald Hus i Göteborg

Boken finns på adlibris.


 

Mamman och Fröet av Ann-Katrine Engström

Ann-Katrine Engström presenterade sin barnbok "Mamman och Fröet" 4 november 2013 i sally bazar studio. Det var tredje bokreleasepartyt på åtta veckor i studion!

Läs mer om boken och hur man kan beställa den här!

Läs om boken och eventet på mynewsdesk!
 

Älskade kofta av Birgitta Forslund

"I denna sällsynt vackra handarbetsbok har stickdesignern Birgitta Forslund samlat 24 modeller - alla så snygga att fingrarna börjar längta efter stickor och garn. Det är klassiska, mycket användbara koftor som alla har det där lilla extra. Nätta och smidiga koftor eller längre och rymligare. I härliga kvaliteter som bomull, ull, alpacka och angora. De flesta modellerna är för kvinnor, men här finns även några för män. Beskrivningarna är av varierande svårighetsgrad, så här finns projekt som passar både för proffs och för mindre erfarna handarbetare. Det ovanligt stora och snygga bildmaterialet ger skaparglädje och ett bra pedagogiskt stöd när det gäller koftornas designdetaljer."

Gudrun Boner har stylat boken.

Boken är utgiven av Bonnier Fakta.

 
Sticka grytlappar, Mönster och inspiration av Stina Tiselius

Den första boken tillägnad grytlappar!

Stickat och retro är på tapeten när det kommer till heminredning. Grytlappar är retro. Och jo, det går utmärkt att sticka dem! Den här boken är unik i sitt slag - det finns inga andra böcker om grytlappar!

Stina Tiselius arbetar som grafisk formgivare. Hon har ett brinnande intresse för de flesta former av handarbete och driver bloggen garnterapi.com.

Bokens gavs ut i mars 2014. Bokreleasen ägde rum i sally bazar studio, Ånäsvägen 9 vid Redbergsplatsen i Göteborg, 15 mars 2014. Där fanns också garn och grytlappar till försäljning.

Här hittar du boken på Adlibris.

Här hittar du Stinas blogg Garnterapi.com.
 
Lilla Quains får en storebror av Linda Mjölner & Ellen Sundquist

En bok om gränslös kärlek, syskonskap, olikheter och adoption. Bokreleasen ägde rum i sally bazar studio, Ånäsvägen 9 vid Redbergsplatsen i Göteborg, 13 april 2014.

Här kan du beställa boken: Idus förlag.

Här kan du bläddra i boken.
 
En fjäril på min kofta av Ann-Katrine Engström

Nya barnboken "En fjäril på min kofta" firades med högläsning av författaren själv, Ann-Katrine Engström. Bokreleasen ägde rum 5 november 2014 i sally bazar studio. 

Läs mer om boken och hur man kan beställa den på Konst och Krumelurer!

Sallys vänner

 
IKEA Bäckebol - Aktiviteter

Här hittar du IKEA FAMILY event på IKEA Bäckebol i Göteborg. Som till exempel Textilinspiration! med sally bazar 28 och 29 mars 2015. Här hittar du fler sally bazar events.
 
p+m design

p+m design står för grafiska tryck och inbjudningskort och gratulationskort med glad grafisk design. Nu finns de att köpa i nya webbutiken p+m design.

p+m design är ett samarbete mellan Petra Setterberg och Malin Magnusson. Petra är grafisk designer och drev tidigare drev den färgglada webbshoppen petrified in pink. Malin har sin utbildning från San Francisco State University och RMI Berghs och driver, utöver webbutik, ett kommunikationsföretag.

Här hittar du Petras portfölj på nätet: Setterberg design + foto

Här hittar du Malins portfölj på nätet: Malin Magnusson Media AB

 

Bröllopsfotografier av fotograf Therese Hagstedt

Lycka är att få vara med på ett litet hörn på den stora dagen! (Therese Hagstedt). sally bazar instämmer!

Här hittar du Therese på nätet: Therese Hagsteds Facebook-sida

Brudbuketten hittar du här!
 

Be my cupcake

Cupkakes, kurser, beställningar... Länka mig till Be my cupcake. Rosa keramik hittar du här!

 
Kommunikationsbyrån Relevent

Här blomsterdekorationerna till ett Paradis-tema på PUSH på uppdrag av kommunikationsbyrån och evenemangsplaneraren Relevent. Eventet på facebook. Relevent på facebook.


 
Ronald McDonalds Hus

Läs mer om sally bazars pyssel-aktiviteter på Ronald McDonalds facebook-sida 12 mars 2013 och på Ronald McDonalds facebook-sida 28 januari 2013.

Ronald McDonalds webb-plats.

 
Andina Förlag

Andina Förlag ger ut rikt illustrerade facklitteratur av hög kvalitet och är produktionsbolaget bakom stickboken "Vantar för alla årstider" av Kamilla Svanlund och Clara Falk (se ovan).

Ewa Andinsson står för fotot i "Vantar för alla årstider". Hon är också förlagets ägare och grundare.

Här kan du läsa mer om produktionsbolaget Andina

Här kan du läsa om nya spännande bokproduktioner på gång.
 
Jessica Camsels projekt Oloo School i Kenya

Vill du hjälpa till? Köp Oloo School's väggkalender. Hela summan, 120 kronor, går till Oloo School. Det motsvarar sex månader med mat, skolgång och material för ett föräldralöst barn. Beställ den på info@camsel.se.

Vill du hjälpa barnen i skolan, kan du också sätta in ett bidrag på konto: 81059 9347180243 (Swedbank). Tack!
 
Babykoncept – kunskap och omtanke om dig och din baby

Babykoncept hjälper dig hitta rätt i djungeln av barnprylar. Butiken startades som nätbutik av legitimerade barnsköterskor och öppnade sedan som fysisk butik, som idag ligger på Redbergsvägen 12 i Göteborg.

Webbutiken når du här.
 
Örgryte & Härlanda Posten

Det här är världens bästa Heléne! Hon driver vår lokaltidning Örgryte & Härlanda Posten. Hon kommer varje månad med en ny fräsch tidningshög och det underbara leendet! Hela bilen full med tidningar! Det är kärlek det och egenföretagande på pricken. På sally bazar finns alltid en tidning att hämta. Hurra för alla som jobbar för att bevara vår mjuka närmiljö! Roligare att bo i en levande stadsdel!

Här hittar du Helene Fasth Martinsson på facebook.

Här hittar du Örgryte & Härlanda Posten på nätet.

Aktuellt i media

 

Indisk Mulligatawnysoppa - Göteborgs-Posten 21 januari 2016

När engelsmännen härjade runt i Indien blandades det milda engelska köket med het indisk matkultur. (GP MATRECEPT, Dan Strandqvist). Receptet hittar du här. RICE keramikskålar i olika storlekar och färger hittar du här.

 

Ångkokt lax med vitlökshollandaise - Göteborgs-Posten 28 november 2015


Att ångkoka är en försiktig väg till lagad, varm mat. Dessutom blir smaker och vitaminer kvar. (GP MATRECEPT, Dan Strandqvist). Receptet hittar du här. RICE keramikskålar i olika storlekar och blå nyanser hittar du här.
 

Rårisskål med pocherade ägg, bacon och avokado - Göteborgs-Posten 19 november 2015


Mitt försök att återskapa en rätt som jag åt varje morgon på mitt favorithotell Sunset Marquis i Los Angeles. En helt perfekt start på dagen. Fräsch, mättande och precis lagom nyttig. (GP MATRECEPT, Mia Gahne). Receptet hittar du här. RICE keramikskålar i mintblått hittar du här.
 

Lyxig lammgryta - Göteborgs-Posten 5 november 2015


Lyxig lammgryta går snabbt att laga (GP MATRECEPT, text och bild Dan Strandqvist). Receptet hittar du här. RICE keramikskålar i olika storlekar och färger hittar du här.
 

Nässelsoppa med pepparrotsgrädde och rivna rädisor - Göteborgs-Posten 4 maj 2015


Späda nässlor är en av allra våra nyttigaste grönsaker och de passar väldigt bra i soppor och stuvningar (GP MATRECEPT). Receptet hittar du här. Keramikskålar i olika storlekar och läckra färger hittar du här.
 
Skinkstek med rotsaker - Göteborgs-Posten 2 april 2015

Skinkstek med ingefärsgräddsås och rotsaker är praktisk helgmat. (GP MATRECEPT). Receptet hittar du härRICE keramik i knallgult hittar du här.
 
Ångkokt lax - Göteborgs-Posten 7 mars 2015

Ångkokt lax har alla smaker kvar ända fram till tallriken (GP MAT & DRYCK). Receptet hittar du härRICE keramikskålar hittar du här.
 
Lax med citronsås - Göteborgs-Posten 16 december 2014

Lax skuren i stora kuber går snabbt att laga. Fisk i allmänhet och fet fisk i synnerhet kan med fördel kryddas med citron. Såsen kan du koka med vinäger - eller vin (GP MAT & DRYCK). Receptet hittar du här. RICE keramikskålar hittar du här.
 
Rotfrukternas Rolls Royce - Göteborgs-Posten 27 november 2014

Jordärtskockan är trädgårdslandets svar på Den fula ankungen (GP). Receptet hittar du här. Liten RICE keramikskål i grått hittar du här.
 
Det rosade riset inte bara tillbehör - Göteborgs-Posten 13 november 2014

Ris är inte bara ett anonymt tillbehör. Låt riset spela huvudrollen och skapa en hel måltid. Numera finns det en uppsjö sorter att välja mellan. I dag har vi risfest. (GP). Receptet hittar du här. Keramikskål i mint hittar du här.
 
Ost- och skinkpasta - Göteborgs-Posten 15 augusti 2014

En krämig ost- och skinksås smaksatt med lök, paprika och färska örter är härlig mat som går snabbt att laga (GP). Receptet hittar du här. Keramikskålar i fräscha nyanser hittar du här.
 
Salviakryddade grillspett - Göteborgs-Posten 13 juli 2014

Gillar du stilen på servisen? Se RICE lyxigt stora (29 cm i diameter) och plana keramiktallrikar i mint (länk). Receptet på grillspetten hittar du här.
 
Kräftstjärtar med vitlökssås och bulgur – Göteborgs-Posten 1 juli 2014

Att bjuda på mat i en stor kopp eller portionsskål är både trevligt och praktiskt. Grynrätter är lättare att äta ur något med kanter som håller emot (GP).

Länka mig till artikeln i GP

Länka mig till servisen/keramiken
 
Bjud på lättlagad texmex-fest – Göteborgs-Posten 29 juni 2014

Studentmottagningar, barndop, bröllop – kalasen står som spön i backen. Skippa smörgåstårtan och bjud på texmex-buffé i stället. Lättlagat, coolt och galet gott (GP).

Länka mig till artikeln i GP

Länka mig till servisen/keramiken
 

Pasta med varmrökt lax och broccoli - Gahnes mat i Göteborgs-Posten 9 januari 2014

Länka mig artikeln i GP

Länka mig till servisen/keramiken

 

Pumpa pimpar hösten - Gahnes mat i Göteborgs-Posten 24 oktober 2013 

Länka mig artikeln i GP

Länka mig till servisen/keramiken

 
ICA – Dukning och dekoration

När det är dags för fest eller kalas är det fint att få bjuda gästerna till ett vackert dukat bord. Barnkalas är också ett utmärkt tillfälle att ta fram kreativiteten. Här finns tips för dig som vill dekorera mera! (ICA Dukning och dekoration)

Här är sally bazars senaste bidrag till ICAs duknings- och dekorationstips: Nyårsdukning 2014/15 – Sofistikerad och stilren dukning.

"Med gnistrande kristaller och ljust porslin får du till en vacker och klassiskt glimrande nyårsdukning. Här visar vi några smarta tips för en stilren dukning med tjusiga detaljer." (ICA)

ICA Dukning och dekoration når du här.

sally bazars Linda Cibri når du här (info@sallybazar.se).

 
Lite Pomp de lux  med Sally och hennes vänner  i Örgryte & Härlanda Postens majnummer

Länka mig till Örgryte & Härlanda Posten, Arkivet

Bloggar och forum på nätet

 
Deermountain Design

I Eva Hjortsbergs blogg Deermountain Design kan du vänta dig allt från personliga inlägg om företagsuppdrag till renovering av huset och så, just nu, det här med att vara mamma.

"Ett fåtal tokiga videoklipp och mer rimmande prosa. Men det är så mitt liv är, kreativitet i olika former," skriver Eva.

Bloggen Deermountain Design hittar du här.
 
RICE  Social media

"Let’s talk! It’s as simple as that. We have a lot of crazy ideas and we love to share them with you. And even better, once we’ve put it out in the open, you tend to come back with something even better, so thanks a lot for caring and sharing with us."

RICE facebook-sida
 

Örgryte Härlanda Konstrunda

Ett sätt att se spännande konstnärer! Senaste konstrundan i Örgryte Härlanda tog plats 3-5 oktober 2014. På nätet hittar du Örgryte Härlanda Konstrunda här.

 

GP Guiden om olika events i Göteborg med omnejd.

Campingfamiljen,
en blogg om campingliv i husvagn.

go:teborg.com

driftig.nu i samband med butiksstarten 2009.

House Doctor's blogg
sally bazar     ånäsvägen 20  416 67 göteborg     telefon: 031-70 70 950     e-post: info@sallybazar.se copyright © 2009 sallybazar.se